Американският президент Доналд Тръмп направи рязък завой и подписа указ за

...
Американският президент Доналд Тръмп направи рязък завой и подписа указ за
Коментари Харесай

Тръмп отмени решението за отнемане на децата на нелегални имигранти

Американският президент Доналд Тръмп направи внезапен завой и подписа декрет за преустановяване на разделянето на деца от родителите им, влезнали незаконно в Съединени американски щати, оповестяват осведомителните организации.

Отнемането на повече от 2300 деца от родителите им, изпратени в пандиза сред 5 май и 9 юни, провокира вълна от отвращение по целия свят.

Бившият президент Барак Обама назова през вчерашния ден тази процедура „ свирепост “, която опонира на американските полезности. Няколко часа по-късно Тръмп подписа указа, с който анулира политиката си на „ нулева приемливост “ към незаконните имигранти.

Лидерът на републиканците в Камарата на представителите Пол Райън съобщи, че законът, който приключва разделянето фамилиите на незаконни мигранти ще бъде гласуван през днешния ден.

Както и до момента, всеки незаконно влезнал в Съединени американски щати преселник ще бъде задържан и подложен на наказателно гонене. Мярката влезе в действие на 7 май с така наречен политика на нулева приемливост. Властите настояват, че не арестуват тези, които са поискали леговище на границата, само че медиите в Съединени американски щати ги опровергават.

Децата на арестувани незаконни имигранти повече няма да бъдат разделяни от родителите си, а дружно с тях ще бъдат изпращани в центрове за задържане, ръководени от министерството на вътрешната сигурност. Според американските закони децата не могат да бъдат арестувани в пандизите дружно с родителите си и до момента това беше повода да ги отделят от тях.

Задържаните фамилии ще остават в центровете колкото е належащо за разглеждането на случаите им, които ще ревизират с преимущество, „ доколкото е допустимо “.

Процедурите обаче могат да продължат с месеци, а от време на време и с години. Затова министърът на правораздаването Джеф Сешънс ще би трябвало да промени правосъдното решение, което не разрешава задържането на дете за повече от 20 дни, даже да е със фамилията си.

Тръмп задължи Пентагона да даде, в случай че е належащо, всички свои здания, които могат да се употребяват за настаняване на мигранти или да построи нови.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР